(abrogat) Repartizarea cheltuielilor de alta natura – contabilitate asociatii de proprietari

/ Noutati/ 0 comentarii

(Legislatia nu mai este in vigoare. Vezi noile obligații conform 196/2018)

SECTIUNEA a 7-a Repartizarea cheltuielilor de alta natura

ART. 53 Cheltuielile de alta natura reprezinta cheltuielile efectuate pentru plata unor servicii care nu pot fi repartizate dupa criteriile prevazute la art. 47 lit. a) – c) din Legea nr. 230/2007.

ART. 54 Cheltuielile de alta natura reprezinta cheltuielile asociatiei de proprietari pentru: lucrarile de întretinere, reparatii si înlocuiri la antena ori antenele colective de televiziune, care se repartizeaza în raport cu numarul prizelor de televizoare aflate în locuinte si în spatiile cu alta destinatie decât aceea de locuinta, în conditiile în care nu exista o hotarâre a adunarii generale prin care sistemul de antena colectiva sa fie desfiintat sau casat; cutiile postale, cheile de la usa de intrare comuna în cladire, care se repartizeaza în raport cu numarul proprietarilor; alte cheltuieli, repartizarea facându-se în conformitate cu clauzele contractuale sau conform modului de facturare; curatatul cosurilor de fum, care se repartizeaza fiecarui proprietar proportional cu numarul sobelor si al masinilor de gatit racordate la cosurile de fum ale cladirii.

ART. 55 Alte cheltuieli în cadrul asociatiei de proprietari se repartizeaza în conformitate cu normele si normativele avute în vedere la facturarea comuna a acestora si/sau în conformitate cu clauzele prevazute în contractele încheiate cu furnizorii respectivelor servicii.

ART. 56 Cheltuielile privind serviciile pentru încalzirea centrala si prepararea apei calde menajere asigurate prin centrale termice proprii sau aflate în exploatarea directa a asociatiei de proprietari cuprind: costul combustibilului, costul transportului acestuia pâna la locul de consum, cheltuielile efectuate cu îndepartarea reziduurilor, costul energiei electrice consumate pentru functionarea instalatiilor aferente si iluminatul încaperilor în care sunt amplasate acestea, costul echipamentului de lucru si protectie pentru fochistii care deservesc centralele termice, indemnizatiile, respectiv salariile acestora, inclusiv contributiile catre bugetul de stat, costul materialelor necesare pentru pastrarea curateniei în centralele termice, costul apei pentru umplerea instalatiei.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.