Procedura privind prelucrarea extrasului bancar

/ Proceduri/ 0 comentarii

Fiind promotori ai transparentei, Doxal recomanda si agreaza orice forma de plata electronica printre care si Transferul sau Depunerea in contul asociatiei.

Procesul de transfer este relativ unul simplu pentru majoritatea persoanelor care detin cont bancar. Transferul se efectueaza prin aplicatii de Internet Banking puse la dispozitie de banca care a deschis contul. Atat la depunere la ghiseu cat si la transfer electronic se completeaza o forma de Ordin de Plata. [citeste mai mult despre ordinul de plata]

Depunerile la ghiseu sau Transferurile electronice pe care le faceti se inregistreaza intr-un extrasul de cont bancar.

Procedura privind prelucrarea extrasului bancar de catre Doxal este una simpla

Exista 2 situatii in care intram in posesia extrasului bancar si anume:

I. Avem acces la contul asociatiei
In situatia in care avem acces la contul asociatiei, extrasul bancar este descarcat (in perioada de lucru a asociatiei) de unul dintre colegii Doxal si transmis catre Departamentul Contabil pentru a fi prelucrat impreuna cu restul actelor contabile.

I. NU avem acces la contul asociatiei
In situatia in care NU avem acces la contul asociatiei, reprezentantul asociatiei ne transmite extrasul bancar cu restul documentelor pentru prelucrare (in dosar sau pe email).

In oricare dintre situatiile enumerate mai sus, inregistrarile contabile de pe extrasul de cont sunt cele dintre Data afisarii si Data scadenta.

In situatia in care suma depusa/transferata de locatar nu se regaseste in extrasul de cont la DATA SCADENTA apartamentul va aparea cu titlu de datorie pana la urmatoarea prelucrare a extrasului bancar.

Preclucrarea extrasului bancar consta in Adaugarea informatiilor din extras (suma, data, directionare sume), in ordine cronologica pentru a completa procesul contabil.

NOTA 1 Daca efectuezi transfer bancar trebuie sa te asiguri ca suma intra in contul asociatiei pana la DATA SCADENTA afisata pe lista de intretinere.

NOTA 2 In situatia in care nu se introduc informatiile de plata (cel putin *numar apartament ), se va face stornare sau se va redirectiona suma catre Fond sume neidentificate pana la reglare.

Share this Post

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.