Plata online prin Ghiseul.ro

/ Noutati

a_logo_ghiseu_nouGhiseul.ro Stiu ca este un subiect cu vechime in media DAR vreau sa precizez totusi faptul ca nu a avut impactul asteptat conform Gandul.info .

Plata taxelor si impozitelor ONLINE este un beneficiu platit din bugetul de stat pentru noi, cetatenii.
Sunt de parere ca este o investitie buna dar care trebuie mediatizata mai mult.

Noi, cetatenii care am platit pentru acest sistem trebuie sa intelegem in primul rand ca este un sistem sigur de plata, la fel de sigur ca plata cu cardul la SuperMarket sau precum plata abonamentului Vodafone sau Orange de pe internet.

Nu inteleg ce este asa dificil in completarea unei cereri, si „xerox-atul” copiei Cartii de Identitate sau BI-ul pentru credentialele respective? Suntem in secolul 21 totul ar trebui sa se faca Online , este mai ieftin, este mai sigur si mult mai rapid.

Nu am pretentii de utilizare de la persoanele in etate care sunt totusi depasite de tehnologie. AM pretentie de la persoanele tinere si de varsta a 2-a care au un smartphone in buzunar sau care citesc ziarele online. Exista in Romania ~800,000,000 utilzatori de FB sunt sigur ca cel putin 2,000,000 sunt persoane trecute de 18ani care au o masina sau un apartament. De ce nu vor sa beneficieze de acest seriviciu? Banuiesc ca nu stiu de el …

Cateva date preluate de pe siteul site-ul primariei sector 3

Ce este Ghiseul.ro ?

Este Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar.
Acesta va permite plata online prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de catre Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale, a obligatiilor fiscale locale existente. Acest site este securizat la inalte standarde privind tranzactionarea pe baza de carduri bancare

Credentialul pentru plata prin cardul bancar pe site-ul www.ghiseul.ro, se inmaneaza personal la primariile de sector.

Emiterea credentialului va fi efectuata dupa completarea unei cereri de alocare de credential, insotita de copia cartii de identitate a solicitantului, respectiv dupa crearea rolului unic nominal* (in cazul in care acesta nu exista, ci este un rol comun cu alte persoane).

Ce este un Rol Unic Nominal

Rolul unic nominal = fisa unica a contribuabilului care contine elementele de identificare precum si creantele bugetare ale acestuia la nivelul unitatii administrativ teritoriale (sector al Municipiului Bucuresti).

Exemplu : Un rol de formatul “Ionescu Ionel si Ionela” nu este un rol nominal unic.

Acest rol necesita separarea in 2 roluri nominale unice, respectiv un rol pentru Ionescu Ionel, iar un altul pentru Ionescu Ionela, unde vor fi evidentiate separat, creantele bugetare ale fiecaruia dintre cei 2 contribuabili.