Organigramă asociație

/ Noutati/ 0 comentarii

Cu toate explicațiile posibile și toate posibilitățile de documentare, în secolul prezent, încă refuzăm să procesăm drepturile și obligațiile pe care le avem când vine vorba despre traiul la bloc.

Ne confruntăm din ce în ce mai des cu locatari nemulțumiți care au impresia că scopul nostru general este acela de a lua decizii eronate în asociație și de a exista special pentru a le induce disconfort.

De cele mai multe ori, oricât ne-am dori să putem, deciziile în cadrul asociației nu sunt luate de către Doxal.
Conform  legii, deciziile în cadrul asociației sunt luate de către ASOCIAȚIE prin Adunarea Generală, și unde este cazul de Comitet Executiv.

Lege 196/2018   Art. 55. – (1) Comitetul executiv are următoarele atribuţii:
   a) convoacă adunarea generală a asociaţiei de proprietari cel puţin o dată pe an şi ori de câte ori este necesar;
   b) duce la îndeplinire hotărârile adunării generale şi urmăreşte respectarea prevederilor legale, a statutului, a acordului de asociere şi a regulamentului condominiului;
   c) emite, dacă este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor adunării generale şi pentru respectarea prevederilor legale, a statutului şi a acordului de asociere, precum şi alte decizii ce privesc activitatea asociaţiei de proprietari;

 

După cum precizează leguitorul, Doxal nu are cum să ia decizii pentru asociație și nu o va face niciodata. NU acesta este scopul activității prestate. Putem face recomandări DAR aici se opresc atribuțiile noastre.

Locatarilor nemulțumiți, frustrați, cu idei preconcepute că sunt furați, că nu sunt ascultați sau sunt ignorați nu le putem decât recomanda să participe la ședințe, să se documenteze și să își asume bunul mers al activității asociației.

Toate aceste idei preconcepute sș neliniști avute se pot rezolva prin simpla prezență la adunările generale  unde Cenzorul își prezintă raportul pentru anul finalizat [atributii cenzor] , unde Președintele prezintă bugetul pentru anul în curs , unde se IAU DECIZII cu cei prezenți și unde se stabilesc atribuții . ȘI de ce nu, participarea constructivă și la ședințele de comitet.[atributii comitet executiv]

Doxal a creat o reprezentare grafică – simplă – pentru ca să înțelegeți mai ușor fluxul de lucru în cadrul asociațiilor [ AICI ]

Pentru cine nu realizează acest lucru, asociațiile funcționează pe principiul unei companii, doar că non-profit, cu angajați și subcontractori pentru bunul mers al acesteia.

De reținut este faptul că daca managementul asociației este unul deficitar și rezultatele sunt deficitare.

Share this Post

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.