Extrasul de cont – ce reprezinta

Extrasul de cont reprezinta inregistrarea tuturor tranzactiilor procesate de banca in cont in numele titularului de la precedentul extras. Arata exact ce s-a intamplat in cont si permite verificarea inregistrarii corecte a tranzactiilor.

Extrasul de cont arata cand si pentru ce suma:
– a fost emis un cec
– au fost retrasi bani de la bancomat
– au fost plătite facturi prin ordin de palta sau direct debit

Extrasul de cont contine si inregistrarea platilor facute in cont. Aceste plati pot fi salariul, diverse beneficii, depuneri in numerar sau prin cec, depuneri aferente cotelor de intretinere.

Atat la depunere la ghiseu cat si la transfer electronic se completeaza o forma de Ordin de Plata. [citeste mai mult despre ordinul de plata]


Definitie

Formular tipizat fara regim special.
Formular contabil fara regim special.
(Cod 14-6-3)

Document intocmit de banca ce ofera clientului detalii privind platile efectuate (valoarea sumelor virate, beneficiarii platilor, documente in baza carora s-a efectuat plata), sumele intrate in cont (provenienta, documentele justificative) si soldul la zi.

Toate operatiunile efectuate prin conturile curente la banci sunt inscrise in extrasul de cont, emis de fiecare banca, pentru fiecare cont in parte; el poate fi emis zilnic sau periodic (lunar, decadal sau saptamanal).


Procedura privind prelucrarea extrasului in contabilitate de catre Doxal se regaseste AICI