Cenzor Asociații de Proprietari – solicită oferta

Gestionarea patrimoniului, la fel ca activitatea financiar-contabila, se exercita fie de membri  ai asociatiei de proprietari, cu cunostinte de specialitate si experienta in domeniile economic, financiar si juridic, fie de persoane fizice sau juridlce, asociatii sau agenti economici specializati.
Controlul gestiunii patrimoniului se face printr-o forma adoptata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.

Cenzor ul sau comisia de cenzori urmareste si asigura respectarea legalitatii in administrarea bunurilor materiale si a fondurilor financiare ale asociatiei de proprietari.

Comisia de cenzori
Cenzorul / Cenzorii sunt alesi din cadrul asociatiei de proprietari (proprietari)
Cenzor ii trebuie să aibă cel puţin studii medii
Comisia de cenzor i este formata dintr-un numar impar de membri, care trebuie sa aiba cel putin studii medii (de preferat economice).

Cenzor extern
In situatia in care cenzorul este angajat din afara asociației de proprietari, se aplica prevederile OG nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, rep., cu modificările si completarile ulterioare, art. 12 alin. (3), in care este mentionat ca: ”activitatea de cenzor poate fi desfasurata, potrivit legii, de catre expertii contabili, …………., precum si de societatile comerciale membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România .”

In general sunt cinci etape de verificare
1. Documentarea;
2. Pregatirea si organizarea verificarii;
3. Inventarierea practica, controlul scriptic;
4. Perfectarea constatarilor, a masurilor si a actului de control;
5. Verificarea aplicarii masurilor stabilite ca urmare a controlului.

Cerere ofertă

  ALEGE DACĂ ASOCIAȚIA COLABOAREAZĂ CU DOXAL SAU NU*

  NUMELE TĂU ÎNTREG*

  TELEFON*

  ADRESA TA DE EMAIL*

  ADRESA COMPLETĂ A ASOCIAȚIEI*

  DESCRIE SITUAȚIA ASOCIAȚIEI

  Am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor în conformitate cu politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal implementată de DOXAL

  *solicitarea se transmite direct colaboratorului nostru fără ca Doxal să aibe implicare în discuții, strategii sau negocieri.

  https://suport.doxal.ro